Плевнелиев: Към момента няма нужда от свикване на КСНС, терористите ще бъдат победени (обновена)

Булфото
share

Към момента няма нужда от свикване на Консултативен съвет за национална сигурност.

Това каза президентът Росен Плевнелиев пред журналисти, след като посети посолството на Франция. Следя внимателно ситуацията, в постоянна връзка съм с всички оперативни структури и компетентни органи в държавата, каза президентът в отговор на въпрос дали предстои свикване на КСНС. Плевнелиев определи действията на правителството да свика оперативния щаб по сигурност и миграция към МВР като правилни и навременни. Той напомни, че КСНС към президента не е оперативен орган, а висш политически орган. В момента има нужда от ясни оперативни действия и правителството ги взима, посочи държавният глава.

Днес всички българи скърбят с народа на Франция. Всички ние се молим за бързото възстановяване на ранените и скърбим със семействата на загиналите, посочи още държавният глава. Мислехме, че тероризмът е от другата страна на Средиземно море, но виждаме, че той се настанява трайно в сърцето на Европа и в държавата, която роди европейската демокрация, подчерта Плевнелиев.

Даваме си сметка, че средата за сигурност е променена. Скърбим с народа на Франция, но и заедно с народа на Франция и всички други европейски народи, както и със световната антитерористична коалиция, ние ще вземем всички мерки за да може да  гарантираме сигурността на европейците, на българите, но и да победим тази армия на злото и да оставим в миналото тази държава на терор, каза още той.

Терористите ще бъдат победени от световната антитерористична коалиция, но идеологията на тероризма не може да бъде победена с оръжие. Идеологията на тероризма може да бъде победена само с по-добри идеи, само с толерантни общества, подчерта още президентът.

Водещи новини

Още новини