НС отхвърли искането на "Атака" за недопускане на бежанци у нас

Булфото
share

Парламентът отхвърли предложението на "Атака" за недопускане на имигранти от Близкия изток и Северна Африка, включително и бежанци от Сирийската арабска република, на територията на България.

Проекторешението беше отхвърлено с 11 гласа "за", 39 "против" и 20 въздържали се в края на пленарното заседание, съобщава БТА. Националистите не бяха в пленарната зала да обосноват предложението си и затова то беше изчетено от председателя на Народното събрание Цецка Цачева.

Преди това депутатите отхвърлиха и предложените от Патриотичния фронт промени в Закона за гарантираните вземания на работниците и служителите при несъстоятелност на работодателя.

С измененията се предлагаше разширяване на предметния обхват на закона, като в него се включват и случаите на присъдени, с влязло в сила съдебно решение в полза на работниците и служителите вземания, произтичащи от трудови правоотношения.

Единият от вносителите - Димитър Байрактаров /ПФ/, представи законопроекта и обясни, че без промените работникът си остава с изпълнителен лист и усещането, че няма съд и държава да го защити.

След гласуване и прегласуване измененията бяха отхвърлени с 45 гласа "за", 6 "против" и 37 въздържали се. В подкрепа на законопроекта бяха от БСП, Реформаторския блок и Патриотичния фронт, а от "Атака" и ДПС не участваха в гласуването.

Водещи новини

Още новини