Ревизоро: Молиха ме да си затворя очите за тировете на близки до министри фирми

share

При акцията на ГКПП "Лесово" отново видяхме как се напъна планината и роди мишка. Възможно е да са очаквали камион с определена сума, но в последния момент да е изтекла информация и той да не е минал. Малко показана акция беше. Въпреки това е добре, че се работи. Това каза депутатът от Патриотичния фронт Емил Димитров - Ревизоро в предаването "Комбина" по Нова телевизия.

Понякога има и провалени акции. Тук ни занимават с нещо малко.

Проблемът сега е друг - цяла София е наводнена от нелегални бежанци, ясно е че влизат отвсякъде. Ние променихме закона и се вижда, че властта се бори. Трябва да се опитваме да се борим с този проблем. Това са хора, които харчат нашите пари. Някой някъде води война, а ние плащаме сметката, заяви Ревизоро.

Аз не съм добър за семейството си, защото не съм корумпиран, призна с усмивка бившият шеф на Агенция "Митници". Той бе подложен на импровизиран детектор на лъжата, след което профайлърът анализираше отговорите му и дали е излъгал.

На въпрос дали е бил махнат от Агенция "Митници", той отговори така: "Подадох си оставката от шеф на Митниците, защото не бях съгласен с политиката на правителството. Не съм участвал в контрабандни схеми, но ми е предлагано", призна той. За дреболии съм си затварял очите, каза Димитров, но за сериозни неща не, категоричен беше той.

"Не съм се поддавал на политически натиск, но ми е било много трудно", призна Емил Димитров. Той даде пример: "Идвали са министри и са ми казвали - Тези фирми са ми много близки, затвори си очите".

Той определи като легенди носенето на куфари с пари към партийните каси. "Тогава от никой не се искаха пари в куфарчета, но по навик те събираха пари и се чудеха на кой да ги дадат. И сега има момчета в Митниците, които кътат златни кюлчета. Но те са жертви, защото са принудени да мълчат. Пари в партийни каси не се носят, има други начини на захранване, като сметки в чужбина".

Сегашното ръководство едва ли сега се подлага на натиск. Премиерът Борисов не е заинтересован да се занимава с контрабанда, а да си захрани бюджета и да се задържи на власт, смята Ревизоро. Горивата, енергетиката - това е голямата контрабанда, а не китайските джапанки.

Профайлърът определи поведението му като свръх контролирано. По време на интервюто имаше два момента, в които той прикри истината. Единият беше, когато каза, че му е било лесно, защото не е взимал подкуп и прикри истината за контрабандните канали и покровителството.

Емил Димитров добави, че тайните винаги излизат наяве. "В системата се знаеше кой взима пари. Никой няма да ти пази авторитета 15 години, ако си взимал подкупи".

Водещи новини

Още новини