Румяна Бъчварова: ГЕРБ не се притеснява от една проверка

share

Отношенията между ГЕРБ и “Атака” никога не са били такива, каквито се представят от техните опоненти – една стабилна позиция. Това заяви в интервю за сутрешния блок на БНТ Румяна Бъчварова, началник на политическия кабинет на премиера Бойко Борисов.

Разграничението на ГЕРБ от “Атака” е много категорично и в парламента и от премиера.

Събитията от последните дни и поведението на Волен Сидеров показват едни доста категорично ясни маневри за запазване на политическия образ на ПП “Атака”. ГЕРБ никога не е имал амбиция да придобие образа на “Атака”, поясни Бъчварова.

“Наистина “Атака” губи подкрепа, още повече, че в момента се прави една партия, която се стреми да й отнеме гласове. Това е партията, която се учредява от телевизия СКАТ”, заяви още тя.

Подкрепата за “Атака” винаги е показателна за това какъв е протестният вот в обществото.

Има отлив от ГЕРБ и то това е заради тези така нар. пасивни избиратели, които 2009 година подкрепиха управляващата сега партия, каза Румяна Бъчварова.

Според нея в момента има достатъчно парламентарна подкрепа, за да може правителството да провежда политиките си.

Изявлението на Бойко Борисов за предстоящи парламентарни избори показва факта, че ГЕРБ не се притеснява от една проверка. Технически може да се случи, но политически не е възможно, защото интересите на страната надделяват, заяви Бъчварова.

“Не би било изкушение, ако премиерът се включи в борбата за поста на “Дондуков 2”. Това би означавало промяна на политиката на България”, поясни шефът на политическия кабинет на Борисов.

Няма основание за това преминаване, защото президентският пост е с по-малко влияние в обществения живот, уточни Бъчварова.

Водещи новини

Още новини