Близнашки: Ползвам услугите на НСО

Булфото
share

Комуникирах с двамата представители на ДПС в комисията за промени в Конституцията най-вече професионално, каза проф. Георги Близнашки по БТВ.

Специалистът по конституционно право, който съветваше партията под ръководството на Лютви Местан, за промените в основния закон на страната отговори на въпрос на водещите за какво си говори с депутатите от ДПС. "Комуникирах предимно с Четин Казак, защото се познаваме от години и последния съвет, който му дадох бе изцяло професионален", поясни гостът в студиото.

"Самият Христов Иванов е провал", каза бившият служебен премиер по адрес на правосъдния министър и неговото предложение съдии да сезират Конституционния съд за нарушения. "Разделянето на ВСС не е лоша, въпросът е как ще бъде направено това и намеренията на Иванов са вредни", коментира Близнашки.

За избирането на Мая Манолова за омбудсман Близнашки посочи, че не одобрява кандидатурата. "Трябваше да има повече кандидатури, Манолова е политизирана фигура. Омбудсманът трябва да е говорител на хората. Това е част от играната на управляващите, за да получат подкрепа в промените в Конституцията", коментира той.

"Ползвам услугите на Националната служба за сигурност (НСО), защото така е предвидено в Закона, ако това положение бъде променено, няма да страдам", каза бившия служебен министър-председател.

Водещи новини

Още новини