Мартин Димитров: Ципрас направи големи глупости и бели

Булфото
share

Ние не се отказваме лесно. Знаете колко дълго време водихме битката за АЕЦ "Белене" и "Южен поток" и я спечелихме. До петък има много време и не се знае дали няма да се случи нещо интересно. Имаме и план "Б" за конституционните промени. Не трябва да има отчаяние. Съдебната реформа трябва да се случи.

Това каза в предаването "Лице в лице" по БТВ Мартин Димитров, депутат от Реформаторския блок, по повод днешните преговори за промени в Конституцията. Заедно с него гост беше и икономистът Константин Проданов, съветник на Георги Първанов. Двамата коментираха темата Гърция. Абсолютно съм сигурен, че няма никаква опасност за България заради гарантирането на възстановяването на Гърция. Премиерът Бойко Борисов говори първоначално малко без да разбира, но след като му се обясни, взе по-правилна позиция. Искам да виждам повече защита на националните интереси, когато говорим за АЕЦ "Белене" или "Южен поток", а не когато няма да има никакви трусове за България, категоричен беше Проданов.

На същото мнение беше и Мартин Димитров. Поуките за България от Гърция са много. Умната държава трябва да си извади изводите. На Гърция не са виновни Европейския съюз и международните кредитори, а неправилното управление. България трябва да взима пример и да не допуска дефицит. Алексис Ципрас допусна голяма глупост със затварянето на банките. Той направи големи бели заедно с финансовите си министри. Те обявиха, че новото ляво ще се бори с лошите капиталисти. Отхвърлиха едно предложение и сега подписаха друго, което е много по-лошо. ЕС е една голяма възможност. Ако си умен, можеш да привлечеш инвеститори. ЕС трябва да се приема като състезание, поясни Димитров.

Водещи новини

Още новини