Менда Стоянова: Трудно намерихме Димитър Радев, съгласи се да "копае на баир лозе"

share

Днешното гласуване за шеф на БНБ показа, че у повечето колеги е надделяла преценката за професионалните качества на г-н Димитър Радев. Това коментира председателят на бюджетната комисия в Народното събрание Менда Стоянова, която изрази задоволство, че именно кандидатът, който тя е представила, бе избран.

Доста време търсихме подходящия кандидат. Трудно го намерихме. Търсихме човек, който наистина е професионалист, който да има добри международни контакти, каза още тя. Имаше и други кандидатури, но не всички се съгласиха да копаят на баир лозе. Благодарим на г-н Радев, че се съгласи, каза Менда Стоянова.

Той показа, не просто концепция, а програма за действие. Именно с нея той счели депутатите, които го подкрепиха, коментира още Стоянова. И двете номинации за банковия надзор са подкрепени от банковата общност, посочи тя. Димитър Радев влиза в правомощията си още утре и ще внесе тези свои кандидатури в Народното събрание. Гласувайки доверие на един управител, той трябва да може да сформира екипа си, коментира Менда Стоянова.

Той не представи екипа си предварително, защото това нямаше юридическа стойност. Правилното е това, което се случи. Той обяви номинации си, след като бе избран и това беше най-коректният начин, убедена е Стоянова.

Заплатата на шефа на БНБ е тайна по закона за личните данни. Нямам информация заплатата на шефа на БНБ на е 43 000 лв, каза депутатката от ГЕРБ.

Водещи новини

Още новини