Цигани източват вода за 1 милион лева

share

Ромски семейства от Сливен не плащат сметки за вода на обща стойност от 1 млн. лева годишно, пише в. "Телеграф". Водомерите им са отдавна изтръгнати от тръбите и са предадени в пунктовете за метали. Това алармира шефът на дружеството за водоснабдяване и канализация в града Пламен Трифонов.

Крадците обаче продължават да не плащат, тъй като водата, за разлика от електричеството, по закон не може да бъде спряна. Вместо това дружеството само може само да ограничава водоподаването в квартал "Надежда", добавя Трифонов. Оказва се,че на много места напълно липсват уреди за измерване потреблението на вода.

"Половината от монтираните там водомери са предадени в пунктовете за метали, а от останалите здрави се отчитат едва 10%", твърди Трифонов.Той е сигнализирал за наглите кражби и прокуратурата. "Питал съм в министерството защо се изплащат помощи на хора , които имат толкова големи задължения за ток и вода. До момента обаче отговор няма и няма решение на проблема", казва Трифонов. Според него обаче в голяма част то къщите има монтирани хидрофонни системи за увеличаване на налягането на водата.

Водещи новини

Още новини