На българите им омръзна да работят, а циганите само да крадат, обяви Каракачанов

Булфото
share

По повод на зачестилото противопоставяне между българи и цигани в някои райони на страната заместник-председателят на Народното събрание Красимир Каракачанов заяви пред журналисти в Троянско, че според него държавата нищо не прави, за да се справи с битовата престъпност.

"Противопоставянето е, защото на българите им омръзна да работят, да плащат данъци, ток, вода, а циганското население да не работи, да не плаща нищо и само да получава помощи и да краде. Когато си станал жертва на подобна битова престъпност, откраднали са ти овцата, кравата, кокошките, зимнината, няма как да си доволен от живота", каза още Каракачанов.

Според него агресията на хората не е толкова срещу циганите, колкото срещу бездействието на държавата. Той добави, че това е проблем от 15-20 години и нищо не се прави, защото "на избори циганските гласове се купуват евтино".

Председателят на "ВМРО-Българско национално движение" припомни, че от Патриотичния фронт са поставили седем условия на правителството, които трябва да изпълни, за да има тяхната подкрепа. Първото от тях е свързано с битовата престъпност.
"Ако не ги изпълнят - довиждане, да си управляват без нас. ДПС са готови за властта, да си ги вземат", каза още Каракачанов.

За предстоящите избори той заяви, че Патриотичният фронт ще издигне кандидати за кметове в 200-220 общини, а в някои смесени райони кандидатите ще са български турци.

Каракачанов бе на празника на билките, планината и туризма на Айдушкото сборище край Троян.

Водещи новини

Още новини