Близнашки: Не познавам Пеевски, не съм ченге, доносник и крадец (видео)

Булфото
share

Това не е катарзис. В крайна сметка всяка политическа партия търси експерти, които да я подкрепят, когато се вземат такива кардинални решения. Това каза в сутрешния блок бившият служебен премиер Георги Близнашки по повод номинирането му от ДПС му за член на парламентарната комисия, която ще работи по промените в Конституцията.

Не може да се слага знак на равенство между една легитимна българска партия и Делян Пеевски. Аз не съм го виждал този човек през живота си, не го познавам и не съм работил с него. Става дума за компромис. Тези хора не се ми поставили никакви политически условия. Тук залогът е огромен – става дума за промени в Конституцията. Нямам претенции да бъда потърсен от която и да е политическа партия, за да работя в тази област, заяви Близнашки. Тобясни, че в случая е бил потърсен от "колега юрист" – депутата от ДПС Четин Казак.

Аз съм последователен в своето поведение. Приемам този компромис да работя в комисията от името на ДПС в името на същите висши ценности заради които излязох на улицата. Ако Конституцията бъде поругана, последиците ще бъдат много тежки. Съдебната реформа тръгна без въобще да се консултират с мен – нито от Президентството, нито от Народното събрание. Ако ме бяха потърсили, щях да им кажа какво може да се направи и какво не може да се прави в никакъв случай, подчерта Близнашки. По думите му предложенията за реформата са пагубни за българската съдебна власт.

Много хора не си дават сметка, че протестът е приключил и играят ролята на морална полиция, каза бившият служебен премиер по повод критиките на "Протестна мрежа" срещу него.

Едно е сигурно - каквото и да говорят, Георги Близнашки не е ченге, не е доносник, не е крадец, даже няма влог в КТБ, заяви той. Голямата политика се прави от хора с дълги биографии - аз имам такава и от гледна точка на нещата, които съм направил, съм извън всякакво подозрение, коментира още Георги Близнашки.

Водещи новини

Още новини