Не бива да даваме повече статути на мигранти, обяви Джамбазки

Булфото
share

По темата да има ли по-малка квота за мигрантите говориха в предаването „Лице в лице“ по бТВ евродепутатите Андрей Ковачев и Ангел Джамбазки. И двамата обаче изразиха известни различния по въпроса.

Припомняме, преди няколко дни стана ясно, че България ще настоява квотите за мигранти, предлагани от Европейската комисия, да са съобразени с възможностите и географското положение на страните и да са в значително по-малки размери за страни като България, които са външна граница на ЕС и са подложени на силен миграционен натиск.

Ние предлагаме да вземат една част бежанците от нашата територия и да им осигурят по-добър живот някъде другаде, защото ние не можем да ги издържаме. Аз настоявам, че не бива да даваме повече статути, категоричен бе Ангел Джамбазки.

Ние искаме солидарност и тя е двупосочна улица. Ние каквото можем, ще направим, за всичко останало ще помолим Европа да ни помогне, отбеляза от своя страна Андрей Ковачев.

България е държавата с най-нисък БВП, изтъкна това като довод на твърденията си Джамбазки.

„Твърди се, че става дума за бежанци, но в цифрата хора има повече от 200 човека, които не са бежанци, а нелегални имигранти от Африка. Затова възразявам, защото това е категорично двоен стандарт“, допълни той.

Водещи новини

Още новини