Павлова за новата отсечка на АМ "Марица": Откриваме едни изстрадани девет километра

Булфото
share

Министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова и председателят на Управителния съвет на Агенция "Пътна инфраструктура" Лазар Лазаров официално откриха днес новото дясно платно на автомагистрала "Марица" между Свиленград и Капитан Андреево, предаде БТА.

"Откриваме едни изстрадани девет километра и така имаме изцяло нова 96-километрова магистрала", посочи в словото си министър Павлова. Тя отбеляза, че са били необходими 35 години, за да бъдат изградени 35 километра магистрален път от границата към вътрешността на страната. По думите й това е своеобразна картина на прехода, който е отнел повече време, отколкото ни се е искало. Лиляна Павлова връчи на Лазар Лазаров сертификат за експлоатацията на отсечката, като уточни, че тя отговаря на всички европейски норми и изисквания за пътна безопасност.

Сред присъстващите на церемонията бе и кметът на Свиленград Георги Манолов, който каза в словото си, че има засилен интерес към района не само заради географското му положение, но и заради новата магистрала, и модернизираната железопътна линия. Общата дължина на откритото пътно платно е 8,6 километра. Проектът е изпълнен със средства от републиканския бюджет по програмата "Ново строителство" на Агенция "Пътна инфраструктура". С въвеждането му в експлоатация ще се пътува по автомагистрала "Марица" от Димитровград до ГКПП "Капитан Андреево".

Водещи новини

Още новини