Милионерите от Игнатиево получили информация от високо, че пак ще им се размине (видео)

share

"В мое лице и в лицето на сегашното ръководство на ОД на МВР във Варна няма политическо покровителство", заяви категорично в студиото на сутрешния блок на Нова телевизия вицепремиерът и министър на МВР Румяна Бъчварова.

Коментарът й е относно репортажа на Вероника Димитрова, в който тя разкри как в градчето Игнатиево има къщи и коли за милиони, а собствениците им са социално слаби.

Бъчварова съобщи, че това, което е направено веднага след излъчването на репортажа е акцията на полицията в Игнатиево. Тя добави, че също така е наредила проверка в Трето управление на МВР Варна, за което има сигнали, че дознатели и полицаи прикриват джебчийски кражби.

Вътрешният министър заяви, че арестуваните в Игнатиево не са с присъди. По думите й, някои от арестуваните имат прекратени дела, а по други  не се работи.

Относно информацията, че в Игнатиево ходели много политици, които подкрепяли местните джебчии, Бъчварова призова всеки, който има някаква информация и може да застане зад нея да излезе и да я каже.

Водещата на "Здравей, България" съобщи, че имат информация, че така нар. милионери - социално слаби са получили информация от високо, че и този път всичко ще им се размине. Бъчварова й отговори, че тя няма такива сигнали.

Вътрешният министър съобщи, че ОД на МВР - Варна е с най - ниска успеваемост. "Очевидно там или не се е работило, или се е работило много зле и затова се наложи да пратим софийски екип", поясни тя. Поясняваме ви, че новият директор на варненската полиция е от София

Водещи новини

Още новини