ДПС: В управлението участват фашисти

Булфото
share

Болно ми е, че се изправяме пред Европа с едно правителство, в което членува една открито фашистка партия. Наречена фашистка не от нас, не от ДПС, а от Парламентарната асамблея на Съвета на Европа. Става дума за Патриотичния фронт.

Това заяви зам. председателят на ДПС Рушен Риза пред 2000 души на възпоменателен мининг - събор по повод началото на репресиите и насилствената смяна на имената през 1984-та година в село Караманци, община Минерални бани, съобщава 24 часа. Докато това правителство е в коалиция с фашистите от ПФ, с реформаторите и с членуващите при тях отстъпници от ДПС, нищо добро не очаква България и малцинствата, добави Риза. Той нарече демокрацията у нас 25 години след идването и "подборна".

Когато ДПС не било в управлението, единствената реформа била да бъдели уволнявани кадрите му. Промените в момента се правели на парче и целели да прикрият тоталната чистка на хора от Движението. "У нас има криза на толерантността и търпимоста към малцинствата", каза евродепутатът Неджми Али.

Водещи новини

Още новини