Фандъкова: Утре официално ще бъде пуснато метрото до Бизнес парка

share

Утре официално ще бъде пуснато метрото в отсечката до Бизнес парка. Това каза кметът на Столична Община Йорданка Фандъкова пред журналисти.

„Това са 3,5 км. метролинии с три нови метростанции. Очакваният брой пътници е над 45 хил. допълнително към хората, които сега използват метрото”, допълни Фандъкова. По думите й подземния паркинг ще бъде готов до края на май, който е за 120 автомобили при Бизнес парка.

"Заедно с него, наземно ще могат да паркират още около 600 автомобили. Ще продължи работата по изграждане на новата отсечка на бул. „Александър Малинов”, а до края на лятото тя трябва да бъде също готова, заедно с разширението на бул. „Александър Малинов” до бул. „Цариградско шосе”. Това ще означава, че имаме една шест-лентова връзка по 3 ленти в двете посоки, от бул. „Цариградско шосе” до „Южна дъга””, каза още Фандъкова. Тя каза още, че с изграждането на тази отсечка, освен метро в „Младост” ще има и нов, удобен булевард, с което ще се реши сериозния проблем с трафика в района.

Проектът за метрото се финансира с Европейски средства по Оперативна програма „Транспорт”.

На официалното откриване на новата отсечка на метрото утре ще присъстват – Министър председателят Бойко Борисов, министъра на транспорта Ивайло Московски, министъра на европейските фондове Томислав Дончев, президентът Росен Плевнелиев, Кристалина Георгиева, областни управители, общински съветници, строители и представители на „Метрополитен” и др.

Водещи новини

Още новини