Военният министър отказа да коментира темата за повишените мерки за сигурност

Булфото
share

Не искам да коментирам тази тема. Няма никаква опасност. Всичко е спокойно. Толкова мога да кажа по този въпрос.

Това заяви лаконично министърът на отбраната Николай Ненчев по повод появилите се информации, че три държави са предупредили службите ни за сигурност, че има реална заплаха за терористичен акт в България. Той беше гост в предаването "Лице в лице" по БТВ. Той коментира и темата, че ще бъде призован в прокуратурата. Не съм получил още призовка, но щом я получа, веднага ще съдействам на прокуратурата. Случаят се раздуха така, все едно за първи път в България се споменава думата подкуп. Аз съм сигурен, че вече никой няма да посмее да ми предложи подкуп, категоричен беше Ненчев.

Надявам се в края на година бюджетът на министерството да бъде актуализиран. От следващата година парите за армията ще се увеличават плавно. Изпълняваме ангажиментите си от срещата на върха на НАТО в Уелс. Изключително съм удовлетворен от всичките тези решения, които взехме на КСНС. Изненадан съм от реакцията на Михаил Миков. По време на разговорите останах с впечатление, че БСП приемат тези идеи, но после не разбрах защо Миков напусна съвета. Никъде не е ставало въпрос да даваме под наем небето на България. Някой спомена, че в Балтийските държави е така и дотам

Няма никакво напрежение между мен и премиера. Бойко Борисов е изключително внимателен. Аз не познавах директора на "Терем". Дойдоха сигнали, че той не си върши работата. Никога не взимам решения под знака на емоции. Бях на среща в Унгария и разбрах, че в "Терем" има протест. Премиерът се е срещнал с протестиращите и е преценил, че е по-добре ръководството да бъде възстановено, разкри Ненчев.

Водещи новини

Още новини