Стоилов: Всички избори са ни важни, но тези са решителни

share

"Всички избори са важни, но тези са решителни за БСП", призна зам.-председателят на „БСП Лява България" Янаки Стоилов пред събралите се стотици червени делегати на 48-мия конгрес с поглед към предстоящия местен вот през есента.

„Предстоящите избори са начин да покажем, че отново можем да се борим за управление на страната", коментира зам.-шефът на столетницата и посочи, че това може да стане чрез промяна и последователност.

„Да освободим партията от корпоративни и външни зависимости, да се изправим срещу дълбоките неравенства, да възстановим справедливостта", призова Янаки Стоилов. И той по подобие на Миков обяви, че е време за социална справедливост в страната и в общините. С поглед към предстоящия вот социалистът отбеляза, че гражданите са с високи очаквания за местната власт и в много случаи кметовете са първите и последните, към които хората се обръщат с искане за подкрепа.

„Без подходящи кандидати няма как да спечелим широка подкрепа, но и без правилна политика също няма как да постигнем високи резултати", предупреди червените си колеги Стоилов и им напомни, че при дясното управление на страната от местната власт се очаква да компенсира това, което правителството не дава.

 

Водещи новини

Още новини