Чуколов отнесе наказание от НС (видео)

share

Заместник-председателят на Народното събрание Димитър Главчев наказа с порицание депутата от Атака Десислав Чуколов и отне думата на депутата от Патриотичния фронт Димитър Байрактаров.

Това стана заради вчерашните събития в края на работния ден на парламента и скандалът, който се разрази между двамата на трибуната.

Сценките и ексцесиите в Народнодо събрание не водят до нищо добро. Не мога да разбера защо налагате наказание на Байрактаров. Като налагате наказания, нека те да бъдат адекватни, коментира депутатът от Патроичния фронт Валентин Касабов, защитавайки своя колега. Тези фашизоидни прояви не водят до никъде, каза той.

Припомняме, Заседанието на НС бе прекратено след като се стигна до напрежение в залата по време на обсъждането на първо четене на промените в Закона за отбраната и въоръжените сили на Република България.

Десислав Чуколов от "Атака" хвърли листове хартия по Димитър Байрактаров от ПФ, който се изказваше. Байрактаров започна да чете статия на Волен Сидеров във в. "Демокрация" от 1990 г. със заглавие "Да освободим Альоша от наряд", когато депутатът от "Атака" отиде при него и го нарече предател, след което го замери. Байрактаров, видимо бесен, го извика да отиде да се разберат. След което се намесиха квесторите, в опит да осигурят ред в залата.

 

Водещи новини

Още новини