Борисов иска оставки заради скандала с ВМА

Булфото
share

Премиерът Бойко Борисов поиска председателят на здравната комисия ген. Стоян Тонев да напусне всички постове, които заема като част от ГЕРБ. Министър-председателят сваля цялата политическа подкрепа от него, съобщи БТВ.

Институциите се задействаха преди дни след одита на Министерство на отбраната. Реакцията на Борисов е провокирана от разследване на телевизията.

От пресцентъра на ГЕРБ информираха, че Тонев е бил изслушан от Изпълнителната комисия на партията по негова молба.

От съобщението става ясно, че той е подал заявления до главния прокурор и до председателя на Сметната палата. В тях настоява за извършването на пълни проверки, които да установят законността на управлението и начина на сключване на договори на ВМА – София за от периода от 28 август 2012 г. до 1 януари 2015 година.

„Смятам, че само по този начин може да бъде запазен авторитетът на най-голямото българско здравно заведение с национално значение и с особено значение в случай на война и природни бедствия“, се посочва още в писмото на ген. Тонев до главния прокурор и председателя на Сметната палата.

Междувременно сдружение „Млади лекари за ново здравеопазване” изразиха възмущението си от финансовите злоупотреби, показани в предаването "БТВ Репортерите". Те настояват ген. Тонев да напусне управлението на българското здравеопазване, ако вината му бъде доказана.
 

Водещи новини

Още новини