Миков: Скандали белязаха 100-те дни на кабинета

Булфото
share

БСП не вижда сериозни намерения за реформи през първите 100 дни от управлението на правителството. По време на заседанието на Националния съвет на партията лидерът Михаил Миков изтъкна, че характерни за този период са и скандалите около службите за сигурност и по-специално т.нар. разработка "Червеи".

Призоваваме и Прокуратурата, и различните институции, които имат отговорност по спазване на законите в службите за сигурност, да доведат до край разследването по тази и други скандали, афери, разработки, много често използвани в публичното пространство за отклоняване на общественото внимание, заяви Миков, цитиран от БНР.

Политическите чистки в администрацията и отсъствието на реформи са също част от критичните оценки на Националния съвет..

БСП да проведе в сряда национален протест срещу намерението на правителството да поеме нов дълг, поиска Мая Манолова преди началото на пленума. Фактът е, че върви пазарлък между партиите от управляващото мнозинство. Мисля, че трябва да помогнем да бъдат организирани гражданите, които недоволстват. Лявомислещите хора, социалистите, които са против тегленето на този дълг, да се съберат на общонационален протест в сряда, когато се очаква гласуването на този дълг, каза Манолова.

Водещи новини

Още новини