Не можем да дадем много време за размисъл по дълга, обяви Стоянова (видео)

Булфото
share

След като бе гласувано в пленарна зала да бъдат отложени разискванията по новия външен дълг, председателят на бюджетната комисия Менда Стоянова не уточни в какъв срок ще бъде отложено това гласуване, предаде репортер на Novini.bg.

Тя каза, че не е много дълго времето, което могат да дадат на коалиционните партньори да се запознаят с условията по ратификация, тъй като през май месец са падежите, а преди това има и други процедури.

Ние ще дадем възможност на нашите коалиционни партньори да поставят всички питания, които имат около двата заема, за да може да продължи процедурата в зала, допълни депутатът от ГЕРБ.

Ние недоумяваме защо АБВ и лидера им вчера заявиха, че няма да подкрепят ратификацията, след като те имат представители във властта, имат вицепремиер, чието министерство харчи милиарди левове. Откъде да дойдат тези пари, запита тя.

Припомняме, вчера социалният министър Ивайло Калфин заяви, че подкрепя новия заем и че той е необходим, но ПГ на АБВ не са съгласни с начина, по който действа ГЕРБ, тъй като недостатъчно добре били провели разяснителна кампания.

Водещи новини

Още новини