Парламентът ще приеме правила за избор на управител на НЗОК

share

Парламентът ще приеме Проект за решение за приемане на процедурни правила за условията и реда за предлагане на кандидати за управител на Националната здравноосигурителна каса (НЗОК), представянето и публичното оповестяване на документите и изслушването на кандидатите в Комисията по здравеопазването, както и на процедурата за избор от Народното събрание.

Депутатите ще изберат заместник-председател на Народното събрание на мястото на Росица Янакиева, която почина през януари.

В програмата е заложено първото гласуване на промени в Закона за защита от дискриминация. Депутатите ще ратифицират законопроект за три документа за издаване на облигации на стойност 8 000 000 000 евро.

Парламентът ще обсъди и създаване на Временна анкетна комисия за проверка и оценка на състоянието на енергетиката в Република България към 31 януари 2015 г. В програмата е и първо четене на промени в Наказателния кодекс.

От БСП лява България поискаха премиерът Бойко Борисов да присъства при обсъждането на ратификацията на договори за заем от 8 млрд. евро.

Водещи новини

Още новини