Георги Марков: Да не живеем в банкова държава?

share

Да не живеем в банкова държава, къде по света не е възможно да се смени един шеф на банка, попита бившият конституционен съдия Георги Марков в предаването "Още от деня" по БНТ. Хората искат мажоритарни избори, кой ги чу? Това, което стана с КТБ е позор, категоричен е Марков.

Не виждам как ще се извърши радикална промяна в България, която да доведе до подем в държавата. Българският народ няма да изтърпи свикването на Велико народно събрание, защото там ще се съберат 400 човека от кол и въже, разгневи се съдията. Българският избирател няма сила, той е прекалено излъган, единственият човек, който има някаква подкрепа е Бойко Борисов, каза съветникът на политическа партия ГЕРБ Георги Марков.

Георги Марков коментира развитието на Унгария и скорошните протести там. Според него не трябва да забравяме, че Виктор Орбан е избран по демократичен път и с огромно мнозинство, което му дава силата да управлява държавата без коалиционни партньори. Марков припомни, че изминалите протести са били от едва 2000 души, което е показателно, че унгарското общество не подкрепя исканията им. Съдията каза, че в днешните времена се е създала нова професия - протестиращ.

Унгария е държава с естествен прираст на населението, икономически подем и независима външна и вътрешна политика. Управниците на тази държава не са забравили, че не са периферия на кралство Брюксел, отсече Георги Марков. Проблемът в България е, че елитът ни не споделя това мислене, категоричен бе съдията.

Водещи новини

Още новини