Беше вълнуващо, сподели Цветанов за молитвената закуска при Обама

share

Беше много вълнуващо - това беше първият коментар на Цветан Цветанов след края на молитвената закуска във Вашингтон, цитиран от в. "24 часа".

Председателят на ПГ на ГЕРБ участва в този международен форум, който се организира съвместно от Белия дом и Конгреса на САЩ.

Обама показа, че е световен лидер, призова за толерантност и обич между етноси и религии. Даде примери за крайностите на религиите - религии, които убиват и религии, които обединяват, разказа Цветанов.

Смисълът на закуската е бил да приобщи всички участници към общочовешки ценности - любов, толерантност, вяра, състрадателност към болните, онеправданите и по-слабите от нас.

На закуската тази година е присъствал Далай Лама. Там е бил и йорданският крал Абдула ІІ, който е напуснал по-рано заради неотложни задължения в държавата му.

Закуската се провежда всяка година през първия четвъртък на февруари. Събитието не се финансира от американското правителство, а от християнска евангелистка фондация. Това е едно от най-значимите събития в политическия живот на САЩ.

Освен президентът на САЩ, присъстват правителството, Конгресът, висшата администрация и въоръжените сили на САЩ. На форума се канят чужди дипломати, политици, бизнесмени, като поканите са персонални.

Цветан Цветанов за втори път участва в молитвената закуска, която президентът на САЩ организира.

Водещи новини

Още новини