Манолова: Хората трябва да решат дали да има задължително гласуване

Булфото
share

От БСП-Лява България имаме ясна позиция по отношение на задължителното гласуване. Ние сме за това гражданите да се произнесат о тази тема.

Това заяви в кулоарите на парламента Мая Манолова, депутат от БСП- Лява България. Такава промяна в Изборния кодекс не може да бъде направена сама по себе си. Ако ще се задължават хората и ще се санкционират, защото не искат да гласуват, трябва да им се даде възможност да упражнят това свое право. Това означава, че трябва да се направят сериозни промени в избирателните списъци и да бъде дадено правото на всички български граждани да упражнят правото си на глас, каза още Манолова.

Аз лично, ако се стигне до там, ще предложа в бюлетината да има квадратче „вот против всички“. Целта е, ако хората не харесват това, което им се предлага на политически пазар, да могат да откажат да пазаруват за един или друг кандидат, или партия. Против съм електронното гласуване, защото то крие много опасности за тайната и манипулациите на вот, каза още тя.

Манолова коментира и нападките на Цветан Цветанов в декларацията, която той прочете от парламентарната трибуна. Г-н Цветанов нека да се съсредоточи в собствената си партия и проблемите в управляващата коалиция, защото сигналите, които те излъчват са за вътрешни неразбории. Лесно е когато товариш хората със заеми и спиране на влакова, посочи червеното острие.

Водещи новини

Още новини