По-важно е да се държиш като Шарли, подчерта Манолова

share

По-важно от това да кажеш „Аз съм Шарли“ е да се държиш като Шарли. Да отстояваш гражданската си позиция, особено ако си представител на медиите.

Това коментира в сутрешния блок на БНТ червеното острие на столетницата Мая Манолова.

Всеки трябва да си даде сметка доколко в работата си, в журналистиката, отстоява принципите си и свободата на словото, продължи тя.

Трябва да се осветли доколко са зависими представителите на отделни медии и доколко можем да очакваме безпристрастно отразяване на политическата обстановка в страната. Тук има известна доза лицемерие, на мнение е социалистката.

Тук става дума и за представителите на съдебната власт, т.е. доколко всеки един от нас е достатъчно независим, достатъчно отговорен, достатъчно честен.

Според мен е признак и на смелост, и на адекватност да търпиш критика, отбеляза Мая Манолова.

В никакъв случай не бих участвала в една реформа за 15 минути. Ако подходът на управляващите в съдебната система е същият както при пенсионната реформа, това ще опорочи и дискредитира цялата добра идея за сериозна реформа в съдебната система. Пенсионната реформа беше направена абсолютно без всякакви анализи, без всякакви обсъждания, категорична бе червената депутатка.

Според мен българските граждани имат право на реформирана съдебна система. Всички промени, които ще се правят в съдебната система, трябва да бъде заради българските граждани, подчерта тя.

Манолова отбеляза още „неуспехите на четворната коалиция с бежанската вълна“ и целта „БСП да се оправи“.

„Защо е това бързане със съдебната реформа? Имам чувството, че съдебната реформа е алиби на РБ да участват във властта“, обърна се тя към управляващите.

Водещи новини

Още новини