Фандъкова и Горанов подписаха споразумение за сътрудничество

Булфото
share

Столична община и Министерство на финансите подписаха споразумение за сътрудничество, съобщи Фокус.

Министърът на финансите Владислав Горанов и кметът на Столична община Йорданка Фандъкова сложиха подписите си за развитие на пилотен модел за изграждане на съвременна система за програмно бюджетиране.

Повече от 10 години българското правителство работи по въвеждането на програмно бюджетиране, каза на брифинг след подписването Горанов.

„Това е една от предпоставките за постигане на по-добра отчетност. Затова е хубаво всички общини постепенно да въвеждат все по-модерни методи за бюджетиране. Проблемът с програмното бюджетиране ще бъде извеждан като все по-добър инструментариум", заяви той.

Министърът посочи, че не е тайна, че отдавна работят в много добра комуникация със Столична община, защото тя е с най-големия бюджет в държавата. Горанов допълни, че именно поради тази причина са готови да си сътрудничат.

„Това е само първата стъпка. София е един добър модел. Задачата на Министерство на финансите е по-скоро да взима добрите практики на управление. Пълно съдействие сме готови да окажем на всяка една община", каза още Владислав Горанов.

Нашият екип работи много по отношение на финансовата стабилност на Столична община, заяви от своя страна Йорданка Фандъкова.

„Поддържаме и увеличаваме приходите на общината, независимо от кризата. За поредна година име ръст в приходите. 2014 година я завършихме с ръст от 504 млн. 235 хил. лева, което е със 17 млн. лева повече от миналата година. Разплатихме се в срок с бизнеса", заяви Фандъкова.

Тя посочи, че на 24 януари ще внесат проект за бюджет в Общинския съвет.

Водещи новини

Още новини