Цачева поднесе цветя пред френското посолство в София (видео)

Булфото
share

Председателят на Народното събрание Цецка Цачева, в присъствието на посланика на Франция у нас Ксавие Лапер дьо Кабан, поднесе цветя пред сградата на френското посолство в София и изрази съболезнования за жертвите на терористичния атентат срещу френския вестник "Шарли Ебдо".

"Скръб за жертвите, ярост към терористите и категорична решимост в дух на солидарност на цялата демократична общност да продължим битката за отстояване на демократичните ценности на съвременната ни цивилизация" - така Цецка Цачева коментира вчерашното нападение срещу редакцията на френското сатиричното издание, при което бяха убити 12 души, цитира БТА.

Непростимо е, думите са слаби, за да изразят всичко онова, което чувства всеки вярващ в демократичните ценности днес човек, добави тя.

Председателят на българския парламент остави и своето послание в книгата за съболезнования на френското посолство.

Представители на дипломатическия корпус, сред които посланикът на САЩ Марси Рийс, също дойдоха в посолството на Франция в София, за да изразят своите съболезнования.

Около сградата на френското посолство има засилени мерки за сигурност, поставени са ограждения и има охрана от кола на жандармерията.

На оградата пред посолството хора са оставили цветя в знак на съпричастност и надпис "Je suis Charlie".

Водещи новини

Още новини