Овчаров: Борисов пак казва едно сутринта, а вечерта става друго (видео)

share

Има две изключително важни условия за функционирането на едно демократично общество. Независима и добре функционираща, но не безконтролна, съдебна система и независими контролиращи органи. За съжаление в България нямаме нито едно от двете.

Това каза в сутрешния блок на БНТ Румен Овчаров от БСП. Той коментира последните актуални теми в политическия живот. През последните години се бъркаше много с "Южен поток". Той беше използван като разменна монета, като средство за натиск върху Русия, като средство за лично облагодетелстване. За мен проектът "Южен поток" с участието на България приключи. Дори и да се строи нещо, тръбите няма да минават през България, категоричен беше той. Овчаров изчисли, че загубите за България от това ще възлизат на около 600 млн. евро годишно. Бившият енергиен министър обясни, че въпреки кризата налегнала Русия в момента, строителството на "Южен поток" през Турция може да стартира в обозримо бъдеще.

Концепцията на ГЕРБ и Бойко Борисов за това правителство беше малко по-различна, отколкото се получи в действителност. Те предвиждаха парламентарна група от около 110 човека, с която да съставят кабинет на малцинството, подкрепян от ДПС. Пенсионната система въобще не е стабилна. Последните действия явно се опитват да запълнят дефицитите в тази система. Притеснителното е, че правителството започва да действа както преди. Сутринта Борисов казва едно, на вечерта се обявява друго и на финала става трето, каза още Овчаров.

Водещи новини

Още новини