Ген. Атанасов: Изчезването на Петко Сертов е битов инцидент (видео)

share

"Има два факта, които говорят, че изчезването на Петко Сертов е свързано с нещо битово. Единият факт са оставените телефони, а другият тегленето на 8000 лв.", заяви в студиото на сутрешния блок на Нова телевизия ген. Атанас Атанасов.

"Сертов знае, че чрез телефоните той може да бъде подслушван", добави той.

Ген. Атанасов заяви, че не помни ДАНС да е имала някакви успехи, когато Петко Сертов е бил неин председател. Той не изключи възможността обаче Сертов да знае някаква секретна информация и с това да е свързано изчезването му.  Атанасов добави, че Сертов е франкофон, владее няколко езика. "Той е аналитичен човек", добави още той.

"Днес ДАНС е в много лошо състояние", заяви генералът и поясни, че в момента Агенцията е спяща клетка, която се храни от държавния бюджет. Според него тя трябва да се преструктурира задължително. "Трябва да се смени ръководството на ДАНС", смята още той и допълни, че хората, които са по върховете на Агенцията не са компетентни да заемат въпросните длъжности, независимо какъв е капацитетът им.

Атанас Атанасов коментира и темата "Южен поток". Той заяви, че е изключително важно това, че тръбата не носи никакви икономически ползи за България.

Водещи новини

Още новини