Софиянски: Правителството не си върши работата

Булфото
share

Случващото се в момента е резултат от предизборната кампания. Всички говореха срещу Бойко Борисов, а сега седнаха с него на една маса. Това води до отлив от Патриотичния фронт и Реформаторския блок.

Това каза в сутрешния блок на БТВ бившият кмет на София и служебен премиер Стефан Софиянски. Заедно с него гост беше и журналистът Петьо Блъсков. Те коментираха последните политически събития в държавата-напускането на ПГ на ПФ от страна на Велизар Енчев, скандалите в РБ, изключването на двама депутати от ДПС. Българските политици трябва да спрат да правят така, както правят сега. Още при формирането на правителството стана ясно, че никой не знае какво иска и какво трябва да стане, заяви Блъсков. Всички тези неща имат за цел да отклонят вниманието от работата на правителството. Министрите трябва да си вършат работата. Най-важното нещо е приключването на преговорите с Европейския съюз, за да можем да почнем да усвояваме еврофондовете. Борисов и Томислав Дончев не правят нищо по този въпрос, категоричен беше Софиянски.

Изключването на депутати от ДПС си е вътрешнопартиен въпрос. Там си имат желязна структура и дисциплина. Който не я спазва, си отива. Това не е обществен проблем. Най-важният проблем в момента е бюджет 2015, допълни Софиянски. Случаите с Велизар Енчев и изключването на депутати от ДПС са различни неща. Не може да бъдат сравнявани. Г-н Софиянски е прав, че бюджета е най-важното събитие. Трябва да ни обяснят откъде ще дойдат парите за увеличаване на минималната работна заплата, като няма икономически растеж, допълни Блъсков.

Водещи новини

Още новини