Нов зам.-регионален министър в афера "татко и щерка"

share

Николина Николова е новият заместник-министър на регионалното развитие и благоустройството.

Тя бе назначена със заповед на премиера Бойко Борисов.

Досега Николова бе член на Управителния съвет на Агенция "Пътна инфраструктура".

Интересното е, че по примера на бившия директор на Пътния фонд Веселин Георгиев, чийто брат разви проспериращ пътен бизнес по време на неговото управление, бащата на бившата пътна шефка е собственик на няколко фирми за пътно строителство.

Дружествата имат множество договори за ремонт и поддръжка на пътища. Подобно съвпадение според юристи може да се тълкува като конфликт на интерес. Причината е, че голяма част от договорите за строителство и ремонт на пътища, с каквото се занимават фирмите на бащата, се възлагат от Агенция "Пътна инфраструктура", в чийто Управителен съвет беше доскоро Николова.

Иначе новият зам.-министър е работила е като съветник към Ръководителя на българската делегация в групата на ЕНП в Европейския парламент и като ръководител на звено "Контрол, комуникация и координация" към Министъра на регионалното развитие и благоустройството.

Родена в на 30.11.1979 г. Завършила е Harvard Business School - Бостън, САЩ, Институт по публична администрация - Маастрихт, Регионален институт за административна реформа - Нант,Франция. Магистър е по право в УНСС - София. Владее английски, испански, италиански, френски и руски език.

Водещи новини

Още новини