От БСП припомниха, че на 7 ноември е започнала Октомврийската революция

share

От БСП видяха "нещо знаменателно" в избора на правителството на 7 ноември - датата, на която (по нов стил) през 1917 г. започва Октомврийската революция, но изразиха съмнения в реформаторските му възможности.

Има нещо знаменателно, че служебното правителство си отива на 7 ноември, но не подозирам Борисов, че иска, може или ще прави някаква революция оттук нататък, коментира заместник-председателят на Народното събрание Янаки Стоилов ("БСП лява България").

България има нужда от големи промени, въпреки че програмната декларация не предвижда такива амбиции, посочи той. Трябва да направим популярни реформи, отбеляза Стоилов. Той пожела успех на правителството, защото, по думите му, то ще работи в неимоверно трудна среда, вероятно и на протести, но уточни, че не БСП ще ги организира.

Стоилов посочи, че има няколко души от предлаганите за министри, които са сменили поне по няколко партии за две-три години, и уточни, че са от партньорите на ГЕРБ. Той отбеляза като друг любопитен факт, че двама кандидати за вицепремиери, коалиционни партньори на ГЕРБ, бяха сред основните кандидати на президентските избори.

 

Водещи новини

Още новини