Психолог и полицай бдят над депутатите

Булфото
share

Психолог и полицай бдят над депутатите, но не за душевното им и физическо здраве обаче, а буквално – от президиума в пленарната зала. До преди дни Иван Иванов и Явор Хайтов гледали парламента като всички останали – по телевизията. Днес те гледат пленарната зала отгоре, съобщава Нова телевизия.

„Това, което ми прави впечатление е, че между колегите от различни парламентарни групи цари една колегиална обстановка”, сподели Явор Хайтов, заместник-председател на Народното събрание от „Български демократичен център”.

„Гледана отгоре пленарната зала изглежда много по-нормално място, отколкото ако я гледаш само по телевизора”, смята Иван Иванов, заместник-председател на Народното събрание от Реформаторския блок. „В началото винаги има културен шок. Виждаш много нови хора. Има различни процедури, изисквания, веднага започват да те обгрижват много хора, предлагат ти страшно много улеснения. И всичко това е малко стресиращо”, разказва той.

„ Политиката замества в някакъв смисъл реалното водене на война. Тя е символен начин да отстоиш определени амбиции и да ги противопоставиш на другите”, коментира Иванов.
„Аз твърдя, че физическите данни на нашата парламентарна група превъзхождат физическите данни на всички останали парламентарни групи. Не допускам, че който и да е ще има куража на недобронамерен физически допир. Ако някой има този кураж, считам, че люто и горко ще съжалява”, каза от своя страна Явор Хайтов.

Той разказа, че автомобила, който му е предоставен в качеството му на заместник-председател на парламента е по-скромен от личния му автомобил. Иван Иванов пък смята да ходи на работа с велосипед.

Водещи новини

Още новини