Близнашки защити Ива Йорданова: Няма нищо лошо, че участва в ТВ шоу

share

Служебният министър-председател Георги Близнашки защити назначената с негова заповед Ива Йорданова за зам.-председател на Държавната агенция за българите в чужбина.

Преди години Йорданова стана известна с танцувалните си умения в "Шоуто на Слави", доведе и до разкритието, че съветничката по въпросите на българите в чужбина на служебния вицепремиер е станала причина лидерът на СДС Божидар Лукарски да подаде молба за развод.

В разгара на скандала служебният премиер Георги Близнашки защити Йорданова, заявявайки: Нашите жени са еманципирани и не може да ги върнем обратно в онези традиции от отминали времена. Аз лично ще я защитя.

И днес Близнашки не се е отметнал от думата си.
„Ива Йорданова е една млада амбициозна жена, която се бори за признание“, каза той, цитиран от в. "Труд".

Премиерът не вижда нищо лошо в нейното участие в популярно телевизионно шоу, защото тя е показала едни способности, които направиха много приятно впечатление и затова той е решил да потвърди нейното назначение в агенцията.
"Бих защитил всяка друга жена и не мисля че трябва да се постъпва така с младите хора, които търсят възможности за изява в края на краищата. Живеем в ново време", каза Близнашки.

Според него Ива Йорданова е амбициозен човек и макар че не мисли, че за момента тя може да бъде ръководителя на агенцията, по думите му тя играе важна роля и показа, способности по време на предизборната кампания.

Водещи новини

Още новини