Кадиев: За да не усещаме дъха на ДПС във врата си, трябват реформи в БСП

share

Сигналът, който ни дават избирателите, е, че харесват личности и са готови да преподреждат листите. Това каза в предаването "Лице в лице" по БТВ Георги Кадиев от БСП.

Много съм доволен, че не бях 22-ри номер в бюлетината, защото не искам да давам обяснение, че дадените за мен преференции са по схемата 22/22. Оценката на хората е за това, което съм правил, заяви социалистът, който получава значителен брой преференции. По думите му преференциалният вот трябва да бъде развиван.

Ръководството на БСП трябва да се съобразява с гласа на хората. Трябва да има промени в БСП, те дори закъсняха. Трябваше да има смяна на председателя на Изпълнителното бюро още при смяната на председателя на партията. Искам да има ново Изпълнително бюро - по-малко и по-оперативно, посочи Кадиев.

По думите му лидерът на БСП Михаил Миков не трябва да бъде сменян заради слабия изборен резултат на партията. Трябва да му се даде време, но реформите в партията са наложителни, за да не усещаме във врата си дъха на ДПС, подчерта социалистът.

Аз съм против коалиция с ГЕРБ, защото в такава коалиция малките партии винаги страдат. В тази коалиция БСП ще заложи бъдещето си. Има всякакви варианти за коалиции – не искам да мисля за тях, защото не е моя работа, каза още Георги Кадиев. Той посочи, че не допуска да има разцепление в БСП по линията "подкрепа за Борисов". Би било жалко, ако се случи, заяви Кадиев.

Водещи новини

Още новини