Хем забавяме "Южен поток", хем го оскъпяваме, недоумява Миков

share

За съжаление, забавянето на „Южен поток“ доведе до това, че в бюджета се пропускат едни 300 млн. лв. Това обяви в предаването „Лице в лице“ по бТВ председателят на БСП Михаил Миков.

Те трябваше да постъпят тази година от държавния бюджет, не да се чудят къде са приходите от бюджета.
Със забавянето му във времето проектът се забавя, подчерта Миков. „Хем го забавяме, хем го оскъпяваме“, недоумява първият в левицата.

Целя истината. Така той обясни искането на столетницата президентът Росен Плевнелиев да разсекрети стенограмите от срещата при него, на която беше разисквана ситуацията в КТБ.

Миков подчерта, че е абсолютно случайно съвпадането на това искане с новината, че мажоритарният собственик на КТБ Цветан Василев се е предал на сръбската полиция след месеци в неизвестност.

„Писмото е готово от миналата седмица. Правя го, за да стане ясно кой каква позиция има при президента по въпроса с КТБ“, категоричен бе Михаил Миков.

Не бяха предприети необходимите мерки за оздравяване на тази банка от управителният съвет на БНБ и квесторите, посочи лидерът на БСП.

Тезата за затваряне на банките и създаване на апокалиптична картина беше поддържана и от ГЕРБ, и от ДПС, твърди Миков.

По думите му нужно е ясно прилагане на закона и бързо, за да бъдат защитени интересите на служителите и абсолютно ненатоварване на данъкоплатците.

Водещи новини

Още новини