Близнашки: Без европейска помощ не можем да се справим

share

Помощта от Европа предполага предварителна оценка на щетите и е необходимо известно време. Ще търсим помощ, не можем да се справим сами с бедствията. Без европейската помощ не можем да се справим. Това заяви служебният премиер Георги Близнашки в предаването „Лице в лице“.

Всяка жертва е трагедия, заяви той и изрази съболезнования към близките на загиналите. Тези порои са незапомнени, но там където общините са си свършили работата, не са толкова големи щетите. От както сме на власт имаме един основен проблем и това са бедствията, заяви Близнашки.

По думите му това са проблеми, нерешени през годините и затова не може да се посочи с пръст кой е виновен.

Опитваме се да бъдем близо до хората, каза още служебният премиер. Той припомни, че е призовал за национална солидарност, защото държавата в момента не разполага с кой знае какви ресурси.

По отношение на цената на тока Близнашки коментира, че трябва да се търси национален консенсус и ще се търсят минимални равнища на повишаване на цената.

Полагаме огромно усилие да се стабилизира тази сфера, заяви Близнашки.

Най-добре е Цветан Василев да се върне в България и да даде отговори, посочи служебния премиер. Засега очакваме БНБ да се произнесе по тези въпроси и да се произнесе прокуратурата. Все още има шанс КТБ да се оздрави, смята проф. Близнашки.

Всичко зависи от резултатите на одита, който трябва да излезе скоро, заяви той.

Той успокои, че всичко се наблюдава много внимателно.

Предложението за назначението на Ваньо Танов за шеф на митниците е направено от финансовия министър, заяви Близнашки на въпрос. Беше нужен професионалист и най-подготвеният човек беше Танов, неговата работа дава резултат, коментира Близнашки.

Водещи новини

Още новини