Борисов: За Дунав мост се молихме на Барозу, както Никифор не се е молил при Ахелой

Булфото
share

Когато аз отидох на Дунав мост 2 при Видин, това беше един абсолютно провален проект, каза пред журналисти лидерът на ГЕРБ, Бойко Борисов по повод думите на Михаил Миков, че ГЕРБ има вина за забавянето на строежа на Дунав мост 2.

„Моля да ме питате за неща, които Михаил Миков е казал преди 9.00 часа, тъй като в следобедните часове коментарите ми са излишни. Помните на Дунав мост 2, както и на АЕЦ „Белене” имаше четири първи копки. Когато аз отидох на Дунав мост 2 при Видин показах четири стърчащи колони – абсолютно провален проект. Тогава поканих румънския премиер, заедно с еврокомисарите от Румъния и България отидохме при Жозе Мануел Барозу и се молихме, както Никифор не се е молил при Ахелой, накрая Жозе Барозу удължи срока на проекта с една година”, коментира лидерът на ГЕРБ.

„Знаете, че комисарят Йоханес Хан каза, че ако може да мине пеш ще ни осребри фактурата. Ние го прекарахме с кола, тогава дойде и другият премиер на Румъния Виктор Понта, стиснахме си ръцете. Тогава Румъния беше далеч след нас, сега е обратното, за съжаление. Изпратете на Михаил Миков снимки от тогава. С цялото ми уважение към него в следобедните часове не ми задавайте такива въпроси” допълни Бойко Борисов.

Днес отново чух, че БСП щели да бъдат с позицията за строежа на „Южен поток” по европейски правила. Те го спряха във всичките му части”. „Съжалявам, че основният ни политически опонент се държи толкова непрофесионално. Обяснявах в какво състояние са финансите, парите, които трябва да се извадят от резерва, за да се разплатят. Те не излизат да отговорят по различните детайли, а казват, че не е необходимо и всичко е добре – несериозна работа”, каза още Борисов.

Водещи новини

Още новини