ДПС иска граждански мир

share

По повод на събитията в село Катуница, които необяснимо се пренасят в кв. Столипиново в Пловдив, ЦОБ и ПГ на ДПС изразяват тревогата си от безконтролната ескалация на напрежение.

Изразяваме искрените си съболезнования към близките и роднините на починалите двама младежи. Осъждаме остро изключително грубите опити за провокиране на етническо напрежение и конфликт в страната. Не приемаме конституционните отговорности на компетентните власти в Република България да бъдат иззети от стихията на уличните действия, съобщават от пресцентъра на партията.

Категорични сме, че улицата се намесва само, когато властите не са адекватни и не се прилага в пълна мяра основополагащият принцип на едно демократично общество - върховенството на закона.

Фактът, че в кв. „Столипиново" е опожарен партийният офис на Движението за права и свободи показва, че е в ход план за използването на етническата карта в изборите за президент и местна власт.

Осъждаме остро тези намерения и призоваваме всички свои членове и симпатизанти и всички български граждани към отговорно и зряло гражданско поведение.

Призоваваме властите да преминат към адекватни действия за осигуряване на гражданския мир, здравето, сигурността, живота и правата на всички български граждани.

Водещи новини

Още новини