Кристалина Георгиева: Гладът е най - големият проблем в света

Булфото
share

Голямата вълна бежанци не се изсипа в Европа, а тя е в съседните страни.

Милион и 200 хиляди души работещи напуснаха страната след старта на революционните промени в Либия.Това каза в интервю за ТВ 7 българският еврокомисар Кристалина Георгиева. Тя заяви, че 30 000 от тях са дошли в Европа и поясни, че Еврокомисията им е помогнала да се приберат в родината си.

„Винаги е по – добре за човека да се върне в родината си, освен ако няма заплаха за живота и политическо преследва“, каза еврокомисар Георгиева.

Тя съобщи, че Еврокомисията е осигурила 50% от средствата, които са били нужни на България да извози българите от размирните страни.

„ В сериозни кризи ние трябва да се намесим рано, за да може да помогнем на хората, които са засегнати. Повече стабилност по света, по – голяма сигурност в Европа“, категорична бе тя.

Кристалина Георгиева определи, че най-големият проблем в света в момента е гладът в Африка. Тя поясни, че има три проблема за бедните страни – климатичните проблеми, увеличаването на населението и строителството на градове след някое природно бедствие.

Водещи новини

Още новини