Искрен Веселинов: От ВМРО сме готови на компромиси

Булфото
share

Последната седмица преди евроизборите и непосредствено след това започна напрежение в структурите на ВМРО заради коалицията с „България без цензура“. Освен това не споделяхме определени декларации на ББЦ – за референдум за монархия, за народна република, не ни харесва крайно агресивния стил, ние имаме по-умерени виждания. Така обясни зародишът на раздялата между двете партии заместник-председателят на ВМРО Искрен Веселинов пред БНР.

Но когато има търкания, по-честно към нас и към избирателите, към наследството, ако щете, е да се търсят други писти за реализация, смята Веселинов.

Той коментира, че основната причина да тръгнат към съюз с ББЦ е била общата политическа цел – ДПС да слезе от политическата сцена. Дали партията на Бареков има нещо общо с Цветан Василев или Делян Пеевски не е причината за оттеглянето на ВМРО от коалицията, уточни Искрен Веселинов.

Не е вярно, че съюзът ни с НФСБ е смъртна коалиция, както я определи Бареков, допълни зам.председателят на ВМРО. Според Веселинов България се нуждае от чисто патриотичен проект, който да обедини хората. Подаваме ръка и към другите патриотични формации и сме готови на всякакви компромиси в името на това обединение.

Водещи новини

Още новини