Лазаров: Има ли сценарий и кой е сценаристът на казуса Пеевски-Василев?

Булфото
share

Главният секретар на МВР Светлозар Лазаров коментира пред журналисти, че е възможно да има сценарий по казуса Делян Пеевски – Цветан Василев и подадения в прокуратурата сигнал от гражданска организация.

Той обяви, че засега в МВР не са постъпвали материали, които да са свързани с твърденията на банкера Цветан Василев, че е заплашван по телефона от депутата от ДПС Делян Пеевски. Лазаров разкри, че по преценка на службите на Пеевски е назначена охрана още преди твърденията му за заплахи от страна на Василев.

"Бих могъл да си задам въпроса – всъщност има ли сценарий и кой е сценаристът. Нали модерният въпрос е "кой". Има комисия, в която комисия участват главният секретар, председателят на ДАНС и ръководителят на Националната служба за охрана, която комисия определя кои са застрашените лица, които ползват специализирана охрана на Националната служба за охрана. Така, че има решение такава охрана да се полага на г-н Пеевски, но той не я ползва до момента. Тоест тази охрана, с която го виждаме си е негова, частна, наета? Казах достатъчно", заяви главният секретар на МВР.

Водещи новини

Още новини