Трябва да се преразгледат плановете за реакция при кризи, смята Ангелов

Булфото
share

След катастрофалните наводнения в страната трябва да се бъдат преразгледани плановете за реакция при кризи и да има по-голяма доза реализъм при оценките на рисковете.

Това заяви пред Радио „Фокус“ министърът на отбраната Ангел Найденов.

По думите му всяко едно нехайство по отношение на служебните задължения може да доведе до човешки жертви и това трябва сериозно да бъде осъзнато.

Според него това, което видяхме и претърпяхме всички покрай наводненията във Варна, в Добрич, във Велико Търново, Габрово и на други места, трябва да ни научи на няколко неща по отношение на задълженията, на задачите и на ангажиментите, които имат всички институции на различните нива.

Необходимо е по-добро познаване на тези задължения и на нивата на отговорност на различните нива на управление, смята Найденов.
Необходимо е преразглеждане на плановете за реакция и на механизмите за тяхното задействане, трябва да има много по-голяма доза на реализъм по отношения на оценките на рисковете, категоричен беше той.

Колкото и да е добра координацията и организацията, е очевидно, че има и пропуски, които за съжаление могат да доведат до човешки жертви, подчерта Ангел Найденов.

Министър Ангел Найденов каза още, че превенцията и координацията между институциите е изключително важна в такива ситуации.

Водещи новини

Още новини