Четин Казак: Трябва да се обединим след трагедията във Варна

share

Изразявам съболезнования към близките на загиналите от стихията във Варна. Всички трябва да се обединим в този момент. Такива събития показват каква суета цари в нашия живот и в обществения и политическия живот. Това трябва да ни накара да бъдем по-мъдри и да превъзмогнем страстите на ежедневието. Това каза депутатът от ДПС Четин Казак по БТВ.

Ако тръгнем да търсим виновни за трагедията, до никъде няма да стигнем. Нацията ни трябва да се обединява в такива моменти. Трябва да има взаимодействия между институциите. Кметът е започнал да сипе обвинения, вместо да координира нещата с институциите. Има закон за извънредните ситуации, имаше структури, които бяха премахнати от ГЕРБ, това е причината да няма адекватна реакция, коментира Казак.

За конфликта в последните дни между депутата от ДПС Делян Пеевски и банкерът Цветан Василев, Казак коментира така: Аз се надявам прокуратурата да си свърши работата и да се каже истината дали е имало заговор за убийство на наш депутат. Ние ще следим събитията.

Според Казак обвиненията на Василев за намеса при обществените поръчки са безпочвени. "Има закон и институции, които участват в процеса по възлагане на обществени поръчки. Твърденията на банкерът Цветан Василев са безпочвени и без доказателства. ДПС няма банка, това са спекулации. Когато има пари в банка те трябва да бъдат в банка, но това нищо не значи. На първо място трябва да се уповаваме на данни, всичко останало са спекулации".

Назначение на новия министър на околната среда и водите е политическо, потвърди Казак. Кабинетът беше създаден като политико-експертен и това не трябва да учудва никого, а г-н Станислав Анастасов е представител на ДПС. Неговото назначение беше ясно веднага след евроизборите и не е новина. Нека да оставим младия ни кадър, който има съответните качества и способности да се справи с тази длъжност. Съжаляваме, че Янаки Стоилов подаде оставка. Ние искаме двете политически сили да са в добра кондиция и разбирателство, за да успеят успешно да завършат мандата си, завърши Казак.

Водещи новини

Още новини