Мартин Димитров: Това правителство унищожи репутацията на България

share

Решението на Орешарски е унизително и е срещу интереса на българските граждани. Българите повече от година питат "Кой" и вече стана ясно. Този кабинет беше съставен, за да осъществи проекта "Южен поток". Това заяви Мартин Димитров в "Лице в лице" по БТВ.

Докато го имаше проекта имаше и разбирателство в коалицията - сега проектът се провали и коалицията се разпада, убеден е Димитров.

Според Мартин Димитров страната ни няма полза от поредния руски монопол. Хората видяха, че монополите ни правят бедни, аргументира се той.

Димитров е убеден, че Орешарски е разбрал, че той ще бъде виновният за провала на проекта "Южен поток", че той ще бъде изкупителната жертва, затова е дал назад. "Имаме правителство, което не защитава интереса на България и това пролича от монопола, който се подготвяше чрез "Южен поток". На нас ни трябва алтернатива. Нашата икономика е поставена на карта. Ние жертваме икономиката на страната, за да се защити някакъв частен интерес - това е безумно. Да рискуваш всички европейски фондове (7 милиарда), за да осигуриш 200 работни места - това е кощунство, подчерта Димитров. Някой трябва да носи отговорност за това бедствие.

Димитров коментира и думите на Пламен Орешарски, че не е запознат с договора за "Южен поток". "Да не се окаже, че едната ръка не знае какво прави другата. Премиерът го спира, а в същото време сме взели заеми и сме подписали договори, по които ще плащаме неустойки. Развива се същата схема както при "Белене". Те правят така, че да не може като дойде друго правителство да се изправи пред безизходица. Това вече сме го виждали и преди по време на тройната коалиция. Не може премиерът Пламен Орешарски да не знае какво пише в договора за "Южен поток". Ако това е вярно, то той не може да е премиер, отбеляза Димитров.

Това правителство унищожи репутацията на България в ЕС, а сега то трябва да излъчи еврокомисар. Те ще му дадат най-слабия ресор, убеден е Димитров.

Водещи новини

Още новини