Йовчев след МС: Не сме обсъждали темата за оставка (видео)

share

Днес се проведе първо заседание на Министерски съвет след провеждането на евроизборите. След края на заседанието пред журналистите говори министърът на вътрешните работи Цветлин Йовчев. Той коментира горещата тема за оставка на правителството, предаде репортер на Novini.bg.

На този етап не са обсъждани промени и оставка на кабинета, категоричен беше Йовчев. Това е работа на Народното събрание. Има Конституция, която ясно определя тези неща. Едно правителство се назначава от парламента и се освобождава от него, когато политическите сили оттеглят подкрепата си. Ние следваме стъпка по стъпка програмата си, по която работим. Лично аз не се притеснявам за поста си. Работата в министерството си върви. Там хората са професионалисти и дисциплинирани. Те не се поддават на политическото говорене, заяви още Йовчев.

Министърът на спорта Мариана Георгиева също сподели своето мнение по темата. Работа на политическите сили, които подкрепят този кабинет, е да вземат решение за неговото бъдеще. Ние не сме обсъждали темата за оставка, каза тя.

Водещи новини

Още новини