Парламентът разисква четвъртия вот на недоверие

share

Разискванията по внесения от ГЕРБ вот на недоверие към кабинета „Орешарски” за провал в областта на енергетиката да започнат в 11.30 ч. в сряда, предвижда проектопрограмата на Народното събрание за тази седмица. Проектът ще бъде гласуван утре в началото на пленарното заседание.

Председателят на парламента Михаил Миков изрази увереност, че има кворум за започване на пленарното заседание. Пред журналисти на „Позитано” 20 той посочи, че депутатите от „Атака” не са искали от него да разписва заявления за отсъствия.

Очаквам всякакви изненади, нито една политическа сила не трябва да бъде специално отговорна за кворума, заяви Миков. Знаете, че народните представители често провалят кворума в това събрание, след това се събират, добави той.

По повод думите на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов, че целта на Миков е да стои в стола на Цецка Цачева, председателят на парламента каза, че винаги си е мислел, че седи на стола, на който са били преди него Стефан Стамболов, Драган Цанков, дори Васил Коларов. „Това, че знанието на Борисов се свежда до това, че на този стол е седяла и Цачева, е негов проблем, не мой”, коментира Миков.

Водещи новини

Още новини