Кадиев: За да правиш бизнес в България, трябва да си близък с Борисов

Булфото
share

Идеята на нашето мото е да бъде кратко, ударно, лесно запомнящо се и да покаже, че сме екип, ние наистина сме екип. Това каза в сутрешния блок на БНТ кандидатът за кмет на БСП Георги Кадиев.

„Аз много държах в тази кампания да няма други леви кандидати, за да покажем, че лявото може да бъде единно, силно”, допълни още Кадиев. И най-после да направим нещо, което никога не е правено и това е – да спечелим София.

Факт е, че за тези 20 години София можеше да изглежда много по-добре, да е много по-различна и много по-променена. „Всъщност един от другите варианти на това мото беше: „София ще бъде различна”. Защото независимо какво ще се случи на изборите, тя вече ще е различна”, каза Георги Кадиев.

БСП вече ще излезе по-силна от тази кампания. Надявам се да имаме доста повече общински съветници. Надявам се, разбира се, и да спечелим. При това сме си поставили доста високата цел – на първи тур да покажем много добър резултат, по възможност най-добрия. И по възможност, да вкараме 50% повече общински съветници, което за мен лично, би било голям успех.

Искам Столична община да е мястото, където всички рекетирани бизнесмени могат да потърсят сигурност. Сега излиза, че за да правиш бизнес в България, трябва да си близък до Бойко Борисов.

Плевнелиев казва, че не иска да влиза в компроматна война, но корупция не се бори по този начин, заяви Кадиев и призова кандидат-президентът да излезе, да го погледне в очите и да каже: Георги Кадиев лъже. Къде е Цветанов, попита Кадиев, пояснявайки, че когато през 2007 година е станал въпросният случай, при който двама общински съветници от ГЕРБ са искали пари от Плевнелиев, той е знаел кои са тези хора, но въпреки всичко те са вкарани в листата за общински съветници от ГЕРБ.

Този случай е показателен за партия, която управлява България и се стреми да завземе всички постове в страната. Фандъкова също е знаела за този случай. Къде е нейната роля, попита Кадиев. По думите му ГЕРБ са готови да вкарват хора в листите си, независимо че знаят, че са корумпирани.

Ние ще променяме София, променяйки БСП в София. Държах да няма леви кандидати, за да покажем, че лявото е силно и единно. Той изтъкна, че ще работи за осигуряването на 12 000 нови места в детските градини, което по думите му ще стане единствено със строителство. По 1 500-2 000 се осигуряват и в момента.

Искам да засилим темповете. За последните четири години – около 4 000 места. Кадиев обеща и 30% намаление на общинска администрация.

Столичните общински дружества са резервоар за пенсионирани полицаи, пожарникари, само и само да им се осигури работа. Над 700 млн. лв. са задълженията на общинските дружества в България, изтъкна Кадиев. Аз няма да се оправдавам. Не съм Бойко Борисов. Каквото говоря - ще го говоря в кампанията, за да може първият ми работен ден да е работен ден като кмет, а не като ревизор, който да обяснява какво се е случило при предните, каза още червеният кандидат-градоначалник.

Водещи новини

Още новини