Янев към депутатите от ГЕРБ: Повтаряте едно и също като папагали

Булфото
share

Дни наред в сайта на парламента беше обявена програмата на Народното събрание, като преди парламентарания контрол беше изведено, че ще се проведе дискусията за здравеопазването и след това ще бъде първият въпрос към министър ще бъде след това. Няма право Цецка Цачева да променя правилника, заяви Яне Янев, лидер на РЗС.

Не повтаряйте като папагали, колеги от ГЕРБ, непрекъснато, че сте на работа. Сменете репертоара, обърна се Янев към депутатите от групата на управляващите.

Назначенията в МВР са  съобразени единствено с правата линия на ГЕРБ. Полицаите са много повече предани на ГЕРБ, отколкото на Закона за МВР.

В Старозагорската дирекция на МВР нещата са фрапиращи и далеч по - опасни за демократичното съществуване на дирекцията. Тамошният директор Алекси Алексиев упражнява груб контрол. "Алексиев без причина, примерно, влиза в магазин и вдига луд скандал", каза лидерът на РЗС.

В отговор на тези обвинения Цветан Цветанов заяви, че кадровата политика в МВР се осъществява на процедурата на конкурси, на базата на Закона.

Във Връзка с директора на ОД на МВР в Стара Загора Алекси Алексиев, вътрешният министър заяви, че той е назначен 1991 година, когато ГЕРБ не е била на власт.

Нека да не въвличаме МВР във вашите политически изяви, обърна се Цветанов към Яне Янев.

Водещи новини

Още новини